İçeriğe geç

Bükücülük Ne Demek

Türkbükü bükü ne demek?

– Akarsu kenarlarında bulunan ve çok verimli olan tarlalara verilen addır. – Bir yerde bulunan dönüm noktası olarak ifade edilir.

Deniz bük ne demek?

Deniz inekleri (Latince: Sirenia) sadece suda yaşayabilen ve günümüzde dört türü bulunan bir grup otçul memelidir. Bu takım Afrotheria üst takımına aittir; günümüzde yaşayan hayvanlar arasında en yakın akrabaları fillerdir. Balinalar ve yüzgeçayaklılardan sonra deniz inekleri deniz memelilerinin üçüncü büyük grubudur.

Bürgüz ne demek?

Farsça gurbuz گربز veya qurbuz قربز “1. “Küstah, kaba, kurnaz, 2. Zeki, güçlü” kelimelerinden alıntıdır.

Büve ne demek TDK?

Deniz iğdesi, boynuzgaga, boynuzgaga veya gübre sineği, Oestridae familyasına ait Hypoderma cinsindeki bir sinek türüdür ve sığırları ısırmasıyla bilinir. En iyi bilinen türler Hypoderma bovis veya Hypoderma lineatum’dur. Bu canlılar hayvanlarda hipodermoza neden olur. TDK’ya göre, deve dikeni Hypoderma bovis’tir.

Bükü ne anlama gelir?

Bögü kelimesine benzeyen ve çoğu Türk lehçesinde geyik anlamına gelen bükü, Türk kültüründe kutsal sayılan bir hayvanla ilişkilendirilen boynun varlığıyla da örtüşmektedir.

Bolu’nun anlamı nedir?

Bolu kelimesinin anlamı “şehir”dir.

Datça bükleri ne demek?

Put ve bend demişken, öncelikle anlamlarından bahsetmek istiyorum. Bük, denizcilerin dar koylara verdiği isimdir. Ovabükü, Hayıtbükü, Palamutbükü, Kurubük, Kızılbük Datça’nın en güzel ve ünlü olanlarıdır ve arabayla ulaşılabilir. Datça’da toplam 52 koy ve koy bulunmaktadır.

Neden buk?

“Eğrilik” terimi, su akışının yönündeki bir çöküntü veya koy anlamına gelir. Değirmenbükü adı, bu su değirmeninin bulunduğu bölgeye atıfta bulunarak verilmiştir. Değirmenbükü adı, bölgedeki eski su değirmenlerine atıfta bulunmaktadır.

Eski Türklerde deniz ne demek?

Deniz – Nisanyan sözlüğü. Eski Türkçe teŋiz “büyük göl, deniz” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe teŋ “eşit, eşit” kelimesinden türemiştir. Anlamsal bağlantı için bkz.

Kürbüz ne demek?

Kuru buz, karbondioksit gazının sıvı halden katı hale doğrudan geçişiyle oluşan bir maddedir. Kuru buz, -78,5 °C (-109,5 °C)

Gürüz türkçe ne demek?

Gürz, topuz veya gri şahin, bir ucu diğerinden çok daha kalın olan, yakın dövüşte düşmanı yaralamak ve zırhını parçalamak için kullanılan eklemli bir silahtır. Demir, bakır, pirinç veya bronzdan yapılmıştır.

Morel ne demek?

I. Kiraz, çizme.

Zırto ne demek?

YALAN anlamına gelen ZIRT kelimesinin yanı sıra, bazen birine hitap ederken ZIRTO kelimesi de kullanılır. ZIRTO kelimesi ayrıca YALANCI ve övünen anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda KABA anlamına gelir.

Başbuğ ne demek TDK?

“1. Adı, Tarihi Eski Türklerde Başkan, Başkan, Komutan; 2. Osmanlı Devleti’nde ise “savaş zamanında diğer birliklerden ayrılıp bir araya getirilerek oluşturulan birlik veya milis kuvvetlerinin komutanı” anlamındadır.

Büzer ne demek?

Buzzer; Mekanik, elektromekanik veya piezoelektrik prensiplere dayalı bir tür akustik uyarı cihazıdır. Çok yönlü olan buzzer’lar genellikle piezoelektrik prensiple çalışır.

Büka ne demek?

“Yer, toprak parçası, memleket” anlamına gelen buk’a kelimesinin çoğulu bikā’dır. Âsım Efendi, etrafındaki topraklardan ayrı olan toprağa buk’a (Kāmus tercümesi, “buḳʿa”, sanat) dendiğini belirtir.

Neden buk?

“Eğrilik” terimi, su akışının yönündeki bir çöküntü veya koy anlamına gelir. Değirmenbükü adı, bu su değirmeninin bulunduğu bölgeye atıfta bulunarak verilmiştir. Değirmenbükü adı, bölgedeki eski su değirmenlerine atıfta bulunmaktadır.

Göltürkbükü ile Türkbükü aynı yer mi?

27 Aralık 1996’da Gölköy ve Türkbükü köyleri “Göltürkbükü” adı altında birleştirilerek belde ilan edildi ve belediye statüsü verildi. 12 Kasım 2012’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen 6360 sayılı kanunla ilçe oldu. 2018’de Gölköy ve Türkbükü ayrı ilçe oldular.

Türkbükünde nerede denize girilir?

Bodrum’un en popüler plajlarından biri olan Maça Kızı, Türkbükü’nde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Özellikle kum sevmeyenlerin rağbet gösterdiği Queen of Spades adlı plaj kulübü, denize girmek için kullanılan merdivenleri olan bir iskele üzerine kurulmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Orta Boylu Escort