İçeriğe geç

Zaar Ne Demek Karadeniz

Zaar ne anlama gelir?

Yerel kelimelerden biri olan Zaar kelimesi ne anlama geliyor? Zaar kelimesinin anlamı elbette veya şüphesizdir. Günümüzde en çok kullanılan kelimeler şüphesiz ve tabii ki’dir. Bu nedenle bugün zaar kelimesi yerine “elbette” ve “şüphesiz” zarfları kullanılmaktadır.

Anadoluda zaar ne demek?

“Elbette, sanıyorum ki, şüphesiz, muhtemelen, muhtemel” anlamına gelir.

Zaar ne demek adana?

Zaar: Muhtemelen. “Kalbimiz çocuğa aşık olduğunda…” şeklinde bir cümlede kullanılabilir.

İyi olur zaar ne demek?

Sohbet. #Elazığ’da bir söz vardır: “En güzel şeyler olur, ama en kötüleri de olur.” Anlamı: “Zamanın ne getireceği bilinmez, her şey olur…”

Zaar ne demek Samsun?

[1] güçlü korku.

Zaar köpek demek mi?

“Etrafta dolaşma.” Burada dediğinde zâğar demektir. Pointer; av köpeği demektir.

Zere hangi yöreye ait?

Zere – Artvin Kartaldan daha küçük bir yırtıcı kuş.

Zağar hangi dilde?

Zagar, Orta Asya kökenli bir izci köpeğidir.

Ellam hangi yöre?

Ellam kelimesi Orta Anadolu bölgesinin tüm şehirlerinde yaygın olarak kullanılır. Ellam kelimesi “Sanırım” anlamına gelir. Malatya, Sivas ve Kayseri gibi şehirlerde ise ellam kelimesi genellikle cümlelerin sonunda kullanılır.

Fellahın anlamı ne?

Fellah, Türkiye’de genellikle Adana ve Mersin illerinde yaşayan Araplara verilen isimdir. Fellah olarak adlandırılmalarının sebebi sadece Çukurova’da tarım yapmalarıdır. Fellah, Arapçada çiftçi anlamına gelir.

Adanada löppüş ne demek?

Löppüş-Löppi: Adana Yıldızı. Herhangi bir eşya (erik, shrdan, gülle vb.)23 Ekim 2023

Cıncık ne demek argo?

Cıncık kelimesi argoda cam ve cam parçası anlamında da kullanılır. Ayrıca, Adana yöresinde “cam eşya” yerine sıklıkla “cıncık” kelimesi kullanılır. Aslında cam eşyaya cıncıkçı da denir.

Zaar olmak ne demek?

[1] ağlama ve inleme.

Zaar hangi yörenin?

Adana yöresine ait Teker, Zaar, Vallaha gibi ifadeler hâlâ bilinmekte ve kullanılmaktadır.

Ha zaar ne demek?

Ahuzar kelimesinin anlamı; inleme, iç çekme, sızlanma, sızlanma veya şikâyet etme olarak tanımlanmaktadır. Zayıf veya rahatsız edici bir ses çıkararak bu şekilde şikâyet veya sızlanmaya “Ugh” denir.

Zâr ne demek TDK?

İşte “Uzun yıllardır dilimizde olan ve günlük hayatta sıkça kullanılan küp kelimesi ne anlama geliyor, TDK’ya göre anlamı nedir, küp kelimesinin kaç anlamı var ve nereden geliyor?” sorularının cevabı – Nükleer zar. Hücre zarı.

Zağar hangi dilde?

Zagar, Orta Asya kökenli bir izci köpeğidir.

Zaat mı zat mı?

Hem sosyal medyada hem de günlük hayatta kullanılan kişi kelimesi uzun yıllardır dilimizde yaygın olarak bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre farklı anlamları olan zat kelimesi Türkçe’de tek başına veya farklı ifadelerle birlikte kullanılabilmektedir.

Ellam hangi yöre?

Ellam kelimesi Orta Anadolu bölgesinin tüm şehirlerinde yaygın olarak kullanılır. Ellam kelimesi “Sanırım” anlamına gelir. Malatya, Sivas ve Kayseri gibi şehirlerde ise ellam kelimesi genellikle cümlelerin sonunda kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Orta Boylu Escort